Dat Tubertini als bedrijf ontstaan is omdat de top wedstrijdvisser en oprichter Gabriele Tubertini niet altijd tevreden was met het op de markt verkrijgbare materiaal blijkt wel uit de hoge kwaliteit van veel hengelseries die ontwikkeld zijn door de diverse wedstrijdvissers. Onder deze wedstrijdvissers zijn veel wereldkampioenen die net wat meer nadenken over de ontwikkeling van een nieuwe hengel dan de doorsnee visser.

Zo plukt u de vruchten van vaak jarenlange doorontwikkeling van hengels tot ze echt optimaal zijn, zonder dat u overigens veel geld kwijt hoeft te zijn. Tubertini heeft hengels in iedere prijsklasse die allemaal iets gemeen hebben, de goede viseigenschappen. De prijsverschillen zitten in het materiaal waarvan de hengel is gemaakt en de producten waarmee de hengel is afgemonteerd.

De topmodellen vaste hengels worden niet in Nederland geleverd, tenzij op verzoek van de visser, omdat die puur ontwikkeld zijn voor de Italiaanse markt. Het verschil tussen Nederland en Italie is dat wij hier altijd moeten rekenen met de factor wind en de visser in Italie vrijwel niet. Hierdoor kan in Italie gevist worden met superstrakke en superlichte hengels die in Nederland met een behoorlijke wind afbreken als lucifers. Om u dit leed te besparen leveren wij in Nederland alleen de sterke hengels die vrijwel altijd ingezet kunnen worden. De topper hierin is de supersterke Extreme Carp Slim 09, een 13 meter hengel die strak is maar toch veel sterker dan veel van de concurrenten.

Wat niet echt bekend is in Nederland is dat Tubertini een groot assortiment boothengels heeft die zijn ontwikkeld door de Italianen Volpi en Volpini die bij elkaar iets meer dan 30 wereldtitels hebben verzameld. Voor elk budget is er wel een hengel te vinden die meer vis op de boot brengen en zeer betrouwbaar zijn.

Ook het meervoudig wereldkampioensteam korpsen zoet water, het Tubertini Lenza Emiliana Team, heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de vaste hengels, matchhengels en Bolognesehengels van Tubertini. Al deze series kunnen het opnemen tegen de duurste merken maar zijn veelal beter geprijsd en beschikken over betere viseigenschappen.

Verder heeft Tubertini een aantal series werphengels die ontwikkeld zijn voor het spinvissen en forelvissen. Deze hengels zijn in verschillende prijsklassen ondergebracht en bieden visplezier voor zowel de beginnende als gevorderde visser. 

hengels