De grote trots van Tubertini is de Tuga productieafdeling voor dobbers in hun eigen bedrijf. Tubertini vindt dat een dobber zo precies moet worden gemaakt dat ze dit proces geheel in eigen beheer willen houden. Het resultaat is dan ook dat alle dobbers uit de Pro series, zowel de gewone als de matchdobbers, perfect vissen en net de doorslag kunnen geven tussen wel vis vangen of niet.

De productie begint al met het selecteren van het perfecte materiaal voor het maken van de dobber. Alleen het beste balsahout wordt gekozen omdat dit het best zijn vormeigenschappen behoudt en geen oneffenheden geeft als het in de draaibank gevormd wordt. De antennes van de dobbers worden nog iets bijgekleurd om een betere zichtbaarheid te geven en er worden frequent nieuwe modellen uitgebracht die uitvoerig zijn getest door het Lenza Emiliana wedstrijdteam.

Na de fabricage wordt iedere dobber aan een eindcontrole onderworpen zodat alleen perfecte dobbers overblijven die uiteindelijk in de winkel terechtkomen. Door het gebruik van het beste materiaal en de strenge controles zijn de dobbers in veel gevallen iets duurder dan de dobbers die in massaproductie gemaakt worden in lage lonen landen, maar het visplezier en de precisie die u er voor terug krijgt zijn het echt waard.

Voor het witvissen zijn heel veel modellen beschikbaar die in iedere situatie gebruikt kunnen worden, of het water nu hard stroomt of dat het hard waait, of het aas zeer secuur moet worden aangeboden, voor alle gevallen is er een passende dobber verkrijgbaar.

Ook voor de matchdobbers is er een groot assortiment beschikbaar, waarbij de voorgelode modellen voorzien zijn van loden ringen die er af kunnen worden gehaald om bij veranderende omstandigheden meer lood op de lijn te kunnen zetten. Er wordt hiervoor echt lood gebruikt omdat dat het kleinste volume bij een hoog gewicht geeft. Hierdoor werpen alle matchdobbers heel precies en is er minder effect van bijvoorbeeld zijwind tijdens het werpen.

Voor Nederland heeft Tubertini 2 series sliders gemaakt, de 350 en 470 serie. Dit zijn de afstandskanonnen onder de matchdobbers, maar ook inzetbaar bij dieper water of als er strak tegen een rietkraag gevist moet worden. Dit levert u in bepaalde omstandigheden zeker meer vis op, probeer het maar eens.

matchdobbers