Tubertini maakt gebruik van een Japanse leverancier voor de nylons die alleen produkten maakt voor de sportvisserij en door hun specialisatie wereldwijd erkend is als een topleverancier voor nylons.

Door jarenlange ervaring heeft Tubertini een groot assortiment topnylons die ontwikkeld zijn voor een bepaalde visserij, maar vaak voor meerdere visserijtypen geschikt zijn. De verschillen zitten meestal in het gewicht, soepelheid en knoopvastheid van de lijn. Veel nylons ondergaan nog extra behandelingen met vloeistoffen of warmte om ze de juiste karaktereigenschappen mee te geven om een topnylon te worden.

De nylons komen bij Tubertini in Italie binnen in grote dozen en zijn nog niet opgespoeld. Hierna worden ze in een klimaatkamer opgeborgen en onder ideale omstandigheden bewaard. Pas als de distributeurs een bestelling doen wordt de lijn opgespoeld waardoor de visser altijd een echt verse nylon in zijn bezit krijgt.

Dit hele proces komt uiteraard de betrouwbaarheid van de lijnen ten goede zodat u een optimale kans heeft om ook die grote vis binnen te halen.

Een misverstand is dat alleen dure lijnen van de beste kwaliteit zijn, de prijs wordt meer bepaald door de prijs van het basismateriaal, de bewerkingen en de arbeid die nodig is om de lijn te spoelen. Hierdoor heeft Tubertini verschillende nylons van de hoogste kwaliteit die goed betaalbaar zijn.

Toppers uit het assortiment zijn o.a. de Gorilla bruin, een lijn die gebruikt wordt bij het strandvissen, feedervissen en karpervissen. Een echte allrounder en volgens veel vissers de beste lijn die er te koop is. Verder is de Feeder lijn een aanrader door de mindere rek op de lijn en het wat hogere gewicht, gekoppeld aan een grote knoopkracht geeft dit de beste eigenschappen om als hoofdlijn bij het feederen te gebruiken.

De Affondante UC6 Sinking is bij uitstek geschikt om als matchlijn te gebruiken en geeft voldoende soepelheid en knoopkracht om ook grote vis binnen te halen met de matchhengel.

Een nog niet zo bekende lijn is de Fluorine, een soepele en zeer sterke lijn voor het maken van onderlijnen als er met de vaste hengel wordt gevist. De Fluorine is een nieuwe generatie nylon die de lichtbreekeigenschappen van pure fluorcarbon sterk benaderd en daardoor vrijwel onzichtbaar is onder water maar betere knoopeigenschappen en trekkracht heeft dan fluorcarbon en veel goedkoper is.

Ook een nieuwe generatie lijn is de Dragon Neutral, een ongekend soepele lijn die een zeer natuurlijke aasaanbieding mogelijk maakt en geschikt is als onderlijn of hoofdlijn met de vaste hengel.

Voor het zoute water zijn de Gorilla UC4 Fluorcarbon en de Gorilla en Eurocasting Surf lijnen van de hoogste kwaliteit. Als u er ooit mee gevist heeft weet u wat Tubertini bedoelt met het maken van toplijnen.