Tubertini is in 1978 opgericht door Gabriele Tubertini, destijds een zeer bekend wedstrijdvisser. De reden om een bedrijf in sportvisartikelen te beginnen was om produkten te maken die niet verkrijgbaar waren maar door alle topvissers van die tijd zelf gemaakt werden. In eerste instantie werd er puur voor de Italiaanse wedstrijdmarkt gefabriceerd maar de laatste 10 jaar levert Tubertini haar produkten in vrijwel ieder Europees land.

Vanaf die periode is het bedrijf ook sterk uitgebreid en levert het een compleet assortiment voor vrijwel iedere visserij. Om zelf innovatieve produkten te kunnen blijven ontwikkelen is er een uitgebreide staf die bestaat uit topvissers. Voor de ontwikkeling en het testen van witvismateriaal is het Lenza Emiliana Tubertini verantwoordelijk. Dit team is 3 x wereldkampioen korpsen en 7 x  Italiaans kampioen en bestaat uit o.a. Ballabeni, Gabba, Galliani en Carraro, allemaal topvissers uit Italie en enkele van hen vaste krachten van het Italiaanse team.

Voor het bootvissen worden de hengels en het onderlijnmateriaal ontwikkeld door de heren Volpi en Volpini die beiden in het bezit zijn van talloze wereldtitels en een jarenlange ervaring hebben en dus wel weten wat het beste materiaal is op dat gebied.

Voor het strandvissen zijn Guaschino en Perez Rojo verantwoordelijk, beiden met een wereldtitel op zak en vele jaren ervaring op diverse stranden in heel Europa.

Het ontwikkelen van nieuw materiaal is dus in eigen beheer maar ook het daarna maken van veel produkten gebeurt nog steeds binnen het eigen bedrijf, dit geldt voor alle dobbers uit de Pro Series, voor het zelf spoelen en bewerken van de nylons, het bouwen van de stations en alle uitbreidingen die daarop mogelijk zijn, het maken van voer en het draaien van het lood. Dit is redelijk uniek omdat de meeste merken niets meer zelf maken maar de kwaliteit is voor Tubertini zo belangrijk dat ze voor bepaalde producten het hele productieproces zelf in de hand willen houden. 

Carraro